Projekat razvoja poljoprivrede pomaže Rotary club Ojai

GG1635972 « Ekonomski razvoj žena iz ruralnih zajednica kroz uzgoj i sušenje paradaiza »

DSCN5012

Udruženje Orhideja u saradnji sa Rotary club Mostar od 01.03.2016 implementira projekat razvoja poljoprivrede. Projekat se zasniva na omasovljenju proizvodnje sušenog paradaiza. U projekat će biti uključeno 30 žena koje će proizvoditi sušeni paradaiz. Projekat ima za cilj obuku žena na selima te podsticanje proizvodnje, bez koje nijedna država ne može napredovati.
Sela u kojim se projekat implementira su: Dabrica, Prenj, Borojevici,Aladinici, Pjesivac, Poprati i Berkovici.Projekat je podržan od strane Rotary club Ojai iz USA.

Nakon selekcije korisnika navedenog projekta pristupilo se nabavci sjemena i ostalog potrebnog materijala za sadnju istog.Sredinom marta podijeljen je rasad za sve korisnike projekta.Nakon sto je paradaiz zasadjen dodijeljena im je adekvatna zastita i organsko djubrivo.
21.06.2016 organizovano je predavanje na temu : « Tehnologija uzgoja paradaiza u zasticenom prostoru i na otvorenom polju. »
Predavac dr.sc.Omer Kurtovic.

DSCN4857

DSCN4847

DSCN4794

Više informacija o samom projektu možete dobiti na naše kontakt informacije Tel 036 854 647 ili na E-mail: ugorhideja@yahoo.com ili a Facebook https://www.facebook.com/orhideja.orhidejic.7.
« https://www.facebook.com/orhideja.orhidejic.7 »

654 total views, 1 views today

Pour marque-pages : permalien.

Les commentaires sont fermés.